Naslovnica | Kako djeluje | Osnovni principi | Literatura | Vrste homeopatije | Konzultacija | Linkovi


Homeopatska konzultacija


U skladu sa time da se odredi točan similimum, homeopatu je potrebno da zna što više o vama. Potrebno je detaljno razumijevanje o tome tko ste, zajedno sa svim detaljima i simptomima onako kako ih vi doživljavate. Sve što možete reći homeopatu, a tipično je za vas, može pomoći tom procesu odabira ispravnog similimuma. Isto tako važno je znati vaš opći nivo energije, povijest bolesti te vaš način života. Sve što kažete biti će držano u najvećoj tajnosti.

Prva konzultacija obično traje jedan sat ili više.

Homeopatski pripravak dolazi obično u formi tablete ili rjeđe tekućine koja se konzumira na način koji odredi homeopata. Nakon što je uzet homeopatski pripravak ništa se ne smije konzumirati dvadeset minuta prije ili poslije uzimanja pripravka, čak ni cigareta ili zubna pasta. Obično ćete dobiti savjet da izbjegavate kavu, pepermint, i proizvode koji sadrže mentol, eukaliptus ili kamfor jer to može uticati na djelovanje homeopatskog lijeka. Lijek treba čuvati na hladnom, tamnom mjestu, bez prisustva snažnih mirisa. Ako putujete nikako ne izlažite homeopatski pripravak X-zrakama (npr. na aerodromima) te izbjegavajte lijek izlagati snažnim elektromagnetskim zračenjima (npr. blizina mobitela).

Nakon uzimanja odabranog similimuma ponekad se klijenti osjećaju izuzetno dobro i optimistično. A ponekad se vaši postojeći ili simptomi koje ste imali u prošlosti mogu pogoršati. To obično traje neko kraće vrijeme i poznato je pod nazivom "agravacija". To je dobar znak da je lijek počeo djelovati. Proces koji je išao u destruktivnom smjeru sada uzima obrnuti pravac ka izlječenju. To možete shvatiti kao "proljetno čišćenje organizma". Svi ti simptomi ako se pojave moraju se povući tijekom tretmana te budući da su važan dio procesa nikako ne bi trebali biti tretirani alopatskim tretmanom zbog mogućnosti prekida procesa izlječenja. Ako vas zabrinjava bilo što u vezi procesa kroz koji prolazite svakako kontaktirajte vašeg homeopatu da bi ste i vi i on imali potrebne informacije o napredovanju tretmana.

Dužina trajanja homeopatskog tretmana uvelike ovisi o vrsti poremećaja te o njegovoj dubini, a isto tako i o osobnim karakteristikama kao što su vaš opći nivo energije i sl. Također je važno uzeti u obzir i vrijeme razvoja patologije jer općenito uzevši ako je njen razvoj trajao dulje, za očekivati je da će i iscjeljenje trajati dulje, što ipak nije jedini kriterij te nije moguće dati općeniti odgovor koji bi pokrivao sve slučajeve dok se ne vide sve značajke pojedinog slučaja. Ipak, sasvim sigurno, ukoliko je prepisan odgovarajući similimum već se u prvih mjesec dana (u kroničnih slučajeva – dok se kod akutnih, reakcija očekuje unutar nekoliko sati ili dana) očekuje znakovita reakcija i poboljšanje ukupnog stanja.

Homeopatija liječi iznutra i često vanjski simptomi poput kožnih simptoma su oni koji posljednji nestaju. Budite strpljivi! Promatrajući na dulje staze bolje je da budete izliječeni kako od uzroka vaše bolesti tako i od njenih simptoma nego li da oni budu potisnuti te da kako vrijeme promiče uzimaju sve teži i ozbiljniji karakter. Zapamtite da je svaki slučaj drugačiji te da ne postoje dva ista pacijenta! Ako iz bilo kojeg razloga poželite prekinuti homeopatski tretman možete o tome porazgovarati sa vašim homeopatom i on će vam izaći u susret.

 


Home